Главная > Новости > Каменюка: "Важно, чтобы удача повернулась к нам лицом"

Каменюка: "Важно, чтобы удача повернулась к нам лицом"

7 августа 2009

Луганська Зоря, наступний суперник Карпат, новий сезон розпочала невдало.

У трьох поєдинках, два з яких домашні, підопічні Юрія Дудника спромоглися набрати лише одне очко і до того ж наразі залишаються єдиною командою, в активі якої жодного забитого мяча. Саме про причини стартових невдач і було перше питання кореспондента інформаційного центру ФК Карпати до одного з лідерів Зорі Микити Каменюки.

— (Після деяких роздумів — Авт.) Важке питання Ніби до сезону підготувалися нормально, але з грою щось не складається, — говорить Микита. — Хоча провальним вийшов лише матч з Оболонню. А з Арсеналом ми грали непогано, мали моменти, але не змогли їх реалізувати. Навіть пенальті не забили. Що ж до Дніпра, то в суботу ми гірше за суперника виглядали в першому таймі, коли надто низько сіли в обороні, але по перерві перехопили ініціативу і мали не один шанс принаймні відігратися. Однак знову не вийшло з реалізацією. Це просто якийсь нефарт. Але сподіваюся, що на цьому наше невезіння скінчиться і вже з наступного матчу ми почнемо вигравати.

— А наступним суперником Зорі є Карпати. І гра відбудеться у Львові.

— Розумію, ви натякаєте, що у Львові виграти дуже важко. Але у нас немає вибору, надто багато ми втратили вже на старті. Та й потім, весною, коли ми грали з Карпатами на їхньому полі,також мало хто вірив, що нам вдасться зачепитися хоча б за нічию. А ми ледь не виграли — на заваді став зовсім не обовязковий пенальті у наші ворота. Так що ми їдемо до Львова за очками. А як воно вийде, гра покаже. Побачимо, кому більше поталанить цього разу. А ми зробимо все, щоб нарешті везіння привернути на свою сторону.

— Я так розумію, що лік своїм голам у новому чемпіонаті Зоря збирається відкрити, забивши мяч Андрію Тлумаку, який ще зовсім недавно захищав ворота Зорі.

— Так складається, але спершу ще потрібно цей мяч забити. Що ж до Андрія, то про нього можу сказати лише одне: він хороший воротар і чудова людина. Тлумак чимало зробив, аби Зоря у минулому сезоні зберегла прописку в Премєр-лізі. А якби не травма, яку він отримав восени, то його внесок був би ще більшим.

— Якої ти думки про вашого наступного суперника?

— Дуже амбітна і непоступлива команда з непоганим підбором молодих виконавців. Сезон Карпати, вважаю, почали добре. Чотири очки з Ворсклою і донецьким Металургом заслуговують на повагу. Та й з Металістом, граючи майже 90 хвилин у меншості, вони дивилися гідно. Лише в кінці їм не пощастило. Також мені імпонує, що Карпати роблять ставку на своїх вихованців. Знаю, що у Львові є чимало талановитих молодих футболістів, які знаходяться на підході до основної команди.

— Завдяки чому Зоря може обіграти Карпати?

— В першу чергу за рахунок командної гри. Якщо кожен з нас зробить все, про що на установці скаже тренер, то у нас все повинно вийти. Ну й звісно, важливо, щоб вдача нарешті повернулася до нас обличчям.

— Суперники Карпат завжди підкреслюють, що у Львові особливі вболівальники і це один з козирів зелено-білих.

— Повністю з цим згідний. І взагалі мені здається, що у Львові і Луганську — найвідданіші вболівальники в Україні. Адже на домашніх іграх більшу глядацьку аудиторію ніж Карпати і Зоря, збирає лише Шахтар. Але ж у Донецьку, при їхньому складі і результатах гріх було б не ходити на футбол. А у вас, як і в нас, народ підтримує свої команди, на якому б місці вони не знаходилися. Тому Карпати і Зорю обєднує ще один спільний фактор — футболісти обох команд у боргу перед своїми вболівальниками.




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн