Главная > Новости > В ЛУГАНСКЕ ВСЕ СПОКОЙНО?

В ЛУГАНСКЕ ВСЕ СПОКОЙНО?

27 ноября 2012

«ЗАРЯ», которая якобы позиционировала себя как претендент на Лигу Европы, не ВЫИГРЫВАЕТ С 12 тура …

… О чем бы это могло свидетельствовать? В народных сказках дают, как правило, три варианта, однако в футболе, как правило, их два. Итак …

ВАРІАНТ ПЕСИМІСТИЧНИЙ: РОЗБРАТ

У неділю, впродовж дня намагалися вийти на зв’язок із будь-яким гравцем чи тренером луганців із єдиною метою  - зробити невеличке інтерв’ю. Однак усіх наших зусиль, навіть підкріплених посильною допомогою з боку клубної прес-служби, не вистачило для здійснення цієї простої мети. Прагнули ж поспілкуватися на дві загальні теми: чому донбасівська команда не виграє ось уже п’ять турів поспіль і чому поступилася конкретно в зустрічі з донеччанами? Проте для всіх гравців «Зорі» та «ноша», у вигляді кількахвилинної розмови, виявилася непосильною. Утім, один усе ж вирішив сказати кілька слів, і ті слова, власне, й стали передумовою до появи матеріалу, який зараз читаєте: той гравець із Луганська (не називаючи його прізвища, скажу лише, що він належить до найбільш вікових виконавців «Зорі»), схильний до спілкування, повідомив, що актуальний спад результатів — цілком закономірний, бо в колективі  - розлад, він поділений на окремі купки футболістів, які не зовсім контактують один із одним, і взагалі резюме таке: «Усе - погано!».

Й ми повірили. Із двох причин: перша  - ті результати команди, друга — ситуація з ігровим малюнком «Зорі». Щось подібне в її виконанні вже бачили наприкінці літа — на початку осені. Тоді, нагадаю, луганці так само видали неочікувану програшну серію, проте навіть це не було головним: найбільше вражала безвольна, безхарактерна й млява постава «біло-чорних», яка дуже нагадувала те, що коїлося в Луганську наприкінці минулого року. Уже тоді, кілька місяців тому, поширилися певні чутки, заглушені перемогами. То, виходить, що й справді негаразд?

ВАРІАНТ ОПТИМІСТИЧНИЙ: СТАНОВЛЕННЯ

«Ні, все там — добре, просто окремі добродії воду мутять», — десь отакий підсумок можна зробити за наслідком наших пошуків у «альтернативних джерелах інформації» (назвемо це так). Отже, коли почали опитувати людей, близьких до клубу, осіб, які мають безпосередній зв’язок із окремими футболістами «Зорі», то з’ясувалося, що…

… Жодної кризи немає, натомість є планомірне становлення колективу нового типу, який не просто виходитиме в Європу, а гідно представлятиме там нашу державу. А те, що трапляються поразки, нічого не значить, бо немає такого колективу в світовому футболі, який ніколи нікому не поступається. Тим паче, «Зоря» — ще далеко не гранд навіть вітчизняної ліги.

… До головних причин отієї п’ятиматчевої серії без виграшів треба включити відносно слабку гру оборони й погану реалізацію луганцями голевих моментів. А над цим, як відомо, можна працювати.

… Узимку в Луганську гряде серйозна чистка лав: їхній наставник Юрій Вернидуб має намір, по-перше, відчутно омолодити склад (ось воно — зерно: можливо, комусь із вікових футболістів не подобається те, що їх очікує з приходом снігу…), по-друге, позбавитися окремих виконавців, які, з тих чи інших причин, не підійшли клубу (до останніх, припустимо, належить ганець Аддо, якому навіть велика зарплата не прищепила любов до України). Й узагалі: поточного сезону маємо чи не найцікавіший чемпіонат за історію — з купою непередбачуваних результатів і невпинним рухом-­пересуванням команд у турнірці. Так і «Зоря»: раз, два виграє - й ось він, ренесанс.

РЕЗЮМЕ

Є відома фраза: «Не шукайте чорну кішку в темній кімнаті, особливо, якщо її там немає».
Розумна думка, яку частенько можна застосувати й до футболу. Іншими словами: панікувати не варто.

По материалам газеты «Украинский футбол»




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн