Главная > Новости > Сергій Рафаїлов: «У нас поки немає екстремістських організацій»

Сергій Рафаїлов: «У нас поки немає екстремістських організацій»

21 марта 2014

РафаиловГенеральний директор одверто розповів про підготовку до організації першого домашнього матчу та ситуацію в місті

Коли зателефонував до гендиректора «Зорі» з приводу останніх подій в Луганську та їхнього впливу на проведення зустрічі з «Металургом» із Донецька, зіштовхнувся з подивом свого співбесідника. Сергій Рафаїлов спочатку не міг збагнути, чому нині такий ажіотаж виник із боку спортивної преси до першого цьогоріч домашнього двобою «чорно-білих». Утім, незабаром луганський функціонер підхопив розмову та спростував усі «чинники», котрі, за нашими припущеннями, могли негативно позначитися на проведенні зустрічі.

— Сергію Васильовичу, напередодні стартового поєдинку, котрий відкриє великий футбол у Луганську, виникає запитання, чи готовий «Авангард» прийняти гостей з Донецька?
— Авжеж! Уже все розплановано. Таким чином, наш клуб і стадіон повністю готові до першої гри в рідних пенатах.

— Певне, кривив душею, коли запитував про готовність домашньої арени, адже нині більше хвилює безпека на ній. Питання цього характеру вже розглядалися? Можливо, контактували щодо цього з правоохоронними органами?
— Звісно, що розглядались. Усе відбуватиметься у штатному розпорядку: як воно було, так і буде надалі. Ніяких додаткових заходів безпеки не вживатимемо — все в Луганську спокійно. Слава Богу, в нас поки немає екстремістських організацій. Вулицями не тиняються зграї небезпечних людей. Як ось це повідомляють ЗМІ незрозумілих орієнтацій: натовп озброєних росіян вештається у Луганську. Скільки ходив по місту — нічого та нікого схожого не зустрічав.

— Тобто, ви можете запевнити українських уболівальників, що…
— А що, це так українці хвилюються за те, що відбуватиметься в Луганську на футболі? Раніше якось не помічав особливого ажіотажу.

— Тут справа в іншому: у ситуаціях східних областей України загалом.
— Я уже всім казав: не дивіться українські новинні телеканали! І вам раджу не стежити за ними. У нас усе спокійно, нормально: люди ходять на роботу та працюють. А масових виступів, масово привезених росіян у Луганську я не бачив. А інші мешканці східних регіонів, як і по всій країні, згідно з Конституцією, хіба не мають права на мирні зібрання? Вони-то в нас і проходять, підкреслюю — мирно! Відтак ніякої тривоги ні в мене, ні в інших людей, які займаються організацією матчу, немає. А, як ви сказали, «запевнити» чи навіть гарантувати, навіть Господь Бог не може, не говорячи вже про мене.

— Зрозумійте, я вам телефонував не з метою переконати в зворотному, тому й цікавлюсь у вас, що відбувається насправді. Підсумовуючи все сказане, витікає, що в луганському ФК не бачать потенційних факторів, які можуть негативно вплинути на проведення зустрічі з донецьким «Металургом»?
— Думаю, що так. На моє особисте переконання: є футбол, політика, сім’я — речі, котрими, залежно від того, де ти перебуваєш, потрібно відповідно займатись. Я завжди був проти різного роду політичних гасел, які останнім часом виникають на стадіонах. Кожен може вірити у своїх героїв — цього ніхто не забороняє. Тільки на стадіонах повинен бути футбол! Це — те дійство, заради якого ми всі працюємо в клубі, заради якого вболівальники приходять на арену. Прекрасно розумію, що дехто хоче використовувати футбольні матчі, позаяк на поєдинках присутнє всеукраїнське телебачення, — я цього не виключаю.

На минулих вихідних «Зоря» була на виїзді в Полтаві, де на місцевому стадіоні впродовж матчу ми вислуховували різноманітні вигуки: як традиційні, до яких ми вже всі з роками звикли, так і нетрадиційні, до прикладу, з образою керівників інших країн. А я говорю про те, що футбол має бути поза політикою — до цього закликають усі: й правоохоронні органи, й вищі футбольні, й керівництво нашої команди. Якщо до цього всі прислухаються, тоді футбол стане справжнім святом спорту в містах.

«Український футбол»




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн