Главная > Новости > Пилип Будківський: «Є до чого прагнути»

Пилип Будківський: «Є до чого прагнути»

12 ноября 2014

БудковскийГольовий «дубль» форварда «Зорі» та національної збірної України Пилипа Будківського допоміг луганській команді закріпитись на 4-й позиції.

– Пилипе, візуально «Зоря» просто не помітила запорізький «Металург» на своєму шляху, отримуючи справжнє задоволення від футболу…
– Готувались до матчу серйозно. Уважно передивились попередні ігри запоріжців – десь їм просто не пощастило. Я не можу сказати, що результат дався нам вже зовсім легко. Так, забили перший м’яч, але могли і пропустити. Якби так сталось, подальші події були б непередбачуваними. Насправді ж ми провели другий гол, отримали чисельну більшість. І ця червона картка суперника нам трошки допомогла – могли досягнути і більш переконливого рахунку. Щодо задоволення, то його отримує вся команда, коли її зусилля призводять до перемоги. Особисто мені радісно, коли вдається забивати у ворота суперників.

– Досі потрапити до чільної четвірки було майже неможливо. Однак часи змінюються, і нині саме «Зоря» четверта. Є конкретна мета зберегти цю позицію? Чи на що націлюєтесь?
– Звичайно, виходимо на кожен матч за перемогою. А наша нинішня позиція – це, дійсно, хороший показник. Проте позаду дуже щільна група переслідувачів, яка не дасть розслабитись. Одна-дві осічки – і тебе обженуть. Тому навіть зберегти те, що маємо зараз, буде суттєвим досягненням. Ну і мріємо знову потрапити до Ліги Європи, адже вже відчули її смак і переконались, що можемо грати на високому рівні.

– Дехто після яскравих перемог потім втрачає очки з менш іменитими опонентами. «Зоря» ж, здолавши «Шахтар», навпаки, отримала стимул до подальших звершень…
– Зрозуміло, що коли зустрічаєшся з грандами – командами, які зарекомендували себе в Європі – стимул довго шукати не потрібно. Якщо ж суперник трохи інший, то і тренер дає спеціальну установку – не схибити після того, як чогось досяг. Ну і команда у цілому хоче мати стабільно високий результат, незважаючи на імена опонентів.

– Календар ще приготував у Чемпіонаті ПЛ вам до відпустки матчі з «Ворсклою», «Металістом» та «Дніпром». Чи можна саме їх назвати мірилом на відповідність 4-й сходинці?
– Зараз всі ці команди демонструють хороший футбол, і у кожній зустрічі доведеться непросто. Запас міцності наш не такий великий, тому тільки успішне завершення першої частини змагань дозволить залишитись на поточних орієнтирах.

– Влітку із «Зорі» пішло три знакових футболіста. Виходить, що їх втрата пройшла непомітно?
– Спочатку від’їзд Тоні Шуніча, Даніло та Янніка Болі відчувався дуже гостро, адже це були провідні виконавці. Проте командні види спорту тим і відрізняються, що на місця, які звільнились, приходять інші. З часом оновлений склад відчув упевненість – вона прийшла разом з іграми. Час показав, що ми здатні показувати хороші результати.

– Чи стануть для тебе особливими останній зіграний поєдинок та загалом 2014 рік у поки що нетривалій професійній кар’єрі?
– Приємно було забити – як не як перший гольовий «дубль» у Прем’єр-лізі. Але ніколи не хочеться зупинятись на досягнутому. Попереду чекають нові випробування, і у них хотілося б забивати ще більше і, головне, регулярно. Моменти є, але їх потрібно реалізовувати. Для цього і тренуємось. Рік приніс багато хорошого, хоча у першій його половині зовсім небагато грав. Зараз отримую більше ігрової практики плюс виклик до лав національної збірної України.

– Фактично ти єдиний нападник «Зорі» — це добре чи погано?
– По-різному можна на це дивитись. Коли у людини, у спортсмена є конкуренція, він зростає. На даний момент я постійно граю – а це відмінний шанс закріплювати, розвивати свою майстерність.

– Про збірну. Які відчуття, коли приїздиш до її табору? І чи можеш говорити, що освоївся серед найкращих вітчизняних виконавців?
– Приємно, що викликають. Тим більше, вже не вперше. Сказати, що звик до такої компанії, поки що, напевно, не можу. Є до чого прагнути, є з кого брати приклад, є чому навчатися. Охоче буду працювати і виконувати усі тренерські вказівки.

– Зараз в Україні проблеми з форвардами. Погоджуєшся, що це дефіцитна позиція?
– Гадаю, що якісні нападники в Україні є, і їх немало. Але головна вимога до моїх колег по амплуа – це забивати. Мало кому помітна твоя робота без голів. Хоча приносити користь команді у кожному ігровому епізоді також важливо.

– Попереду офіційна гра у Люксембурзі. Готовий зіграти в основному складі?
– Безперечно, хочеться вийти одразу, з перших хвилин. Вважаю, що вірогідність цього існує, однак вирішувати тренерський штаб буде за тією роботою на тренуваннях, які нам ще залишились до матчу.

www.fpl.ua




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн