Главная > Новости > Юрий Вернидуб: «С«Металлистом», уверен, будет бескомпромиссная, боевая игра»

Юрий Вернидуб: «С«Металлистом», уверен, будет бескомпромиссная, боевая игра»

18 ноября 2015

ВернидубНаставник «Зари» поделился впечатлениями от похода на матч сборной Украины против словенцев и рассказал о подготовке к очередной встрече с «Металлистом»

— У суботу їздив у Львів, хотів наживо подивитися гру нашої націо­нальної команди, — сказав Юрій Вернидуб. — Залишився задоволений поїздкою, хлопці перемогли, зробили непоганий заділ, тепер можуть сміливо їхати у Словенію і добиватися виходу на чемпіонат Європи.

— З футболістів «Зорі» грали лише Руслан Малиновський та Олександр Караваєв, і ті з’явились під кінець матчу.
— Хлопці виходять на поле, нехай на десять чи п’ять хвилин, але це все одно добре. Це вже прогрес. Сподіваюся, й інші представники «Зорі» матимуть ігрову практику в головній команді країни. Це буде вагомий стрибок для них в плані професіонального росту. А ще це плюс і для нас, клубних тренерів, показує плоди нашої роботи в такий непростий час.

— Велика група ваших підо­пічних випала з тренувального процесу в клубі. Як це може позначитися на наступному матчі з «Металістом»?
— Нічого страшного. Вони професіонально ставляться до своїх обов’язків, а команда працює в звичайному режимі, зіграли спаринг, який завершився нічиєю (2:2) з «Олександрією», перевірили в ділі тих, хто не завжди потрап­ляє до складу, кількох хлопців з резервної команди. До того ж збірники приїдуть 18 числа, а гра з харків’янами аж 22-го. Вистачить часу визначитися зі складом і побачити, хто в яких кондиціях. А з «Металістом», упевнений, буде безкомпромісна, бойова гра, і кожна зі сторін докладе максимум зусиль, аби досягти результату.

— У контрольному матчі з олександрійцями був задіяний Кирило Дорошенко, про якого вже стали забувати. В якій він зараз формі?
— Як сказав мій помічник Юрій Коваль, який керував командою у спарингу з «Олександрією», Дорошенко починає набирати форму, потихеньку повертає собі належні кондиції. Якщо буде і далі так ставитися до тренувального процесу, думаю, потрапить в основний склад і гратиме.

— Ще один ваш новачок В’ячеслав Чечер уже розуміє ваші вимоги?
— Думаю, так. Чечер прогресує, показує велике бажання допомогти нашій команді. Молоді хлопці з нашого дубля, Віталій Квашук і Олег Бородай, за якими ми ретельно стежимо, поки не можуть скласти конкуренцію виконавцям з основної обойми.

— Останнім часом багато компліментів лунає на адресу Івана Пет­ряка. Він став повноцінною заміною Дмитру Хомченовському?
— Вважаю, Петряк заслуговує на ці компліменти своїм ставленням до справи і роботою на полі. Я за нього радий, мені приємно на нього дивитися, як у нього горять очі, і як він прагне розвиватися як футболіст. Сподіваюся, найближчим часом він матиме ще кращий вигляд. Хомченовський також приносив нам багато користі, але зараз він в Іспанії, а ми розраховуємо на інших футболістів.

— В останньому матчі чемпіонату ваша команда пропустила від «Металурга». Це найбільше турбує?
— Не тільки це. Ми мали дуже багато можливостей забити. Не знаю, з чим це пов’язано, але чомусь підвела реалізація. Уже поговорили з хлопцями. Сподіваюся, вони зрозуміли, що треба відповідальніше ставитися до своїх обов’язків і вміти не лише створювати моменти, а ще й їх використовувати.

— Ви працювали в Запоріжжі. Бачите шляхи виходу із ситуації, що склалася в «Металурзі»?
— Складно сказати. Поки не бачу бажаючих, людей, які би любили футбол і далі розвивалися разом з клубом. Зараз у багатьох вітчизняних колективів проблеми. Будемо сподіватися на краще.

— За чутками, «Шахтар» збирається перебазуватися в Запоріжжя.
— Також володію певною інформацією, але поки вона має невизначений характер, тож не бачу сенсу це коментувати. Коли будуть факти, тоді й поговоримо. Не хочу бути балакуном. «Зоря» поки в Запоріжжі, а там буде видно. Нам не звикати до переміщень.

— Наостанок: як справи у вашого сина в «Габалі»?
— Не переймайтеся, у нього все гаразд. Віталик працює, наполегливо тренується, каже, що йому все подобається.

«Украинский футбол»




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн