Главная > Новости > Комітет арбітрів ФФУ розібрав спірні моменти 29-го туру: вилучення в матчі «Зоря» — «Верес» було правильним

Комітет арбітрів ФФУ розібрав спірні моменти 29-го туру: вилучення в матчі «Зоря» — «Верес» було правильним

1 мая 2018

Комітет арбітрів ФФУ дав коментар з приводу спірного моменту в матчі «Зоря» — «Верес»

48 хв. Арбітр правильно продовжив гру в епізоді, що відбувався в штрафній площі господарів. Відео підтверджує, що саме нападник, гравець № 53 гостей, який затримує за футболку футболіста № 5 господарів, скоює порушення, а не навпаки.

50 хв. Правильна оцінка ситуації із ЗОГМ − у повній відповідності до нових тлумачень IFAB. Гравець № 28 господарів під час одноосібної контратаки займає оптимальну позицію по центру, контролює м’яч, поруч із ним відсутні інші гравці, як б були б здатні втрутитись, коли футболіст № 3 гостей, не маючи можливості зіграти в м’яч, грає безпосередньо в ноги, не розрізняючи при цьому ані ніг, ані м’яча, і цим зриває очевидну гольову можливість. ШУ+ЧК правильні.

КА ФФУ надіслав кліп цього епізоду інструкторам ФІФА та до Комітету Арбітрів УЄФА задля отримання їхньої оцінки епізоду і отримав офіційну відповідь електронною поштою, яка дослівно наводиться нижче: «тлумачення є правильним. Присутні всі ознаки ЗОГМ: напрям, відстань, контроль м’яча (нападник торкається м’яча), та кількість гравців команди, що захищається та знаходяться поруч. Дехто може заперечити, що захисник зіграв в м’яч, проте не можна для того, щоб зіграти в м’яч, завдавати удару по ногам суперника. Арбітр дуже добре управляв (розібрався) та контролював ситуацію. Завдяки своєму спокою він робить власне рішення ще сильнішим».

Примітка: ЗОГМ − Зрив Очевидної Гольової Можливості

Tags:



Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн