Главная > Новости > Сергей Рафаилов: «Иностранцы не хотят ехать в Украину»

Сергей Рафаилов: «Иностранцы не хотят ехать в Украину»

11 июля 2014

РафаиловГенеральный директор «Зари» рассказал о подготовке клуба к новому сезону

— Підготовка проходить прекрасно, — розпочав розмову Сергій Васильович. – Команда перебуває у Словенії. Там ми проводимо збори не один рік. В Словенії комфортні умови, хороші поля, є достатня кількість спаринг-партнерів.

— На Сході України не проста ситуація. Важко втримати іноземців в команді та запросити нових футболістів?
— Як ви знаєте, клуб перебазувався в Запоріжжя. В цьому місті усе спокійно, є умови для нормальної, плідної роботи. Безперечно, сам переїзд важко дався. Тим не менш, ситуація на Сході серйозно ускладнює процес кадрової роботи. Іноземці не хочуть їхати не тільки в Луганськ, а взагалі на Україну. Українські футболісти усі залишаються в клубі, а з легіонерами складніше. На кого є попит із інших країн, хороші пропозиції, ті починають говорити про воєнну обстановку в Луганську (попри те, що клуб перебрався в Запоріжжя), про те, як їм та їхнім сім’ям страшно. У них же контракти, тому просто так поїхати вони не можуть. Тому, разом із агентами таким чином тиснуть на керівництво. Втримати футболістів важко. Ще на початку весняної частини чемпіонату у нас були пропозиції по деяким футболістам. Але ми з ними домовилися, що вони дограють сезон. А потім, якщо будуть пропозиції, що влаштують клуб, то ми їх відпустимо. Що вже і сталося.

— Хто ще може покинути команду?
— На сьогодні покинули «Зорю» Шуніч та Даніло. Є пропозиції і по деяким іншим гравцям, можливо, хтось ще покине клуб. Усе залежить від того, наскільки ці пропозиції влаштують клуб та самого гравця. Це ж нормальний процес. Ось журналісти часто кажуть, що українські клуби не вміють заробляти гроші. Так ось, основною частиною прибутків є саме трансферна діяльність. Уболівальники у нас погано ходять на стадіон, від реклами надходження незначні, тому основна частина прибутків від трансферів.

— У наступному сезоні при правильній трансферній діяльності «Зоря» ще може заробити і на виступах в єврокубках…
— Що значить при правильній трансферній діяльності?

— Маю на увазі, що трансфери повинні зробити «Зорю» сильнішою…
— Хочу сказати, що «Зоря» і так є неслабкою командою. В структурі клубу є 20 футболістів із збірних різних вікових категорій. В основі грає шестеро збірників – 1 член національної команди, інші із молодіжки. А сильнішою команда стає не тільки завдяки трансферам. Є й інші чинники, що впливають на гру команди – бажання футболістів, їхній настрій, підготовка. Із трансферами ще потрібно вгадати. Ось в збірну Бразилії просто набрали футболістів і отримали від німців 1:7.

— Придбання в «Зорі» будуть?
— Так, звісно. Завтра один кандидатів повинен приїхати на медогляд. Якщо не буде проблем, то він з нами підпише контракт.

— … Українець?
— Ні, іноземець. Із українцями у нас немає проблем, є достатньо гравців. Зазвичай, заміну легіонеру ми шукаємо за кордоном. Придбання у нас будуть. Трансферне вікно закривається 31 серпня, тож часу вдосталь.

— Де «Зоря» проводитиме домашні матчі національного чемпіонату та єврокубкові?
— Перший матч в Лізі Європи ми проведемо в Києві на «Оболоні», а матчі чемпіонату – в Запоріжжі.

— Багато клубів зараз переживають не найкращі фінансові часи. В «Зорі» бюджет не змінився?
— Вольової зміни бюджету не було. Просто із закінченням чемпіонату, зазвичай, цифри видатків змінюються. Якісь футболісти йдуть, хтось приходить. Але вказівок зменшити бюджет чи збільшити не було. У нас нормальна ситуація.

— Останнє питання про Луганськ. Коли «Зоря» зможе повернутися в рідне місто?
— Навіть не знаю. Я давно політикою не займаюся і нічого сказати не можу. Та і розмірковувати на цю тему небезпечно. В Луганську буваю кожного тижня. Хочу сказати, що все достатньо непросто. В Донецькій та Луганській областях просто катастрофа. Ще півроку тому навіть уявити не міг, що у нас таке буде відбуватися. На превеликий жаль, це відбулося, триває війна. А коли вона закінчиться, потрібно запитати у політиків.

«Футбол 24»




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн