Главная > Новости > Желько Любенович: «Якщо з’явиться шанс завоювати путівку в Лігу Європи, постараємося його використати»

Желько Любенович: «Якщо з’явиться шанс завоювати путівку в Лігу Європи, постараємося його використати»

29 августа 2013

ЛюбеновичСербський півзахисник луганчан — про причини поразки від донецького «Металурга» та мету команди нинішнього сезону.

— Як вважаєте, підсумковий рахунок відповідає тому, що відбувалося на полі?
— Думаю, що ні, адже ми створили в матчі вдосталь небезпечних моментів. Якби реалізували бодай половину з них, точно б у Донецьку виграли. Але, на жаль, нас підвела реалізація. А «Металург» двічі зумів відзначитися, тому й відсвяткував перемогу.

— Чи є той факт, що в «Зорі» через дискваліфікацію не грали основні центральні захисники Тоні Шунич і Віталій Вернидуб, а також опорник Ігор Чайковський, головною причиною поразки?
— Безумовно, для команди відсутність цих трьох гравців — велика втрата. Однак ми й без них створили, повторюся, чимало хороших моментів. Тому я би не звалював усе на кадрові проблеми. Можна сказати, що ми самі винні в поразці.

— Напевне, донецький «Металург» справив на вас враження команди, яка перебуває після вильоту з Ліги Європи в психологічній ямі?
— Так, відчувалося, що це вже не та команда, яка була раніше. Було помітно, що психологічний стан у суперника — не з кращих. І нам цілком було до снаги взяти гору над донеччанами навіть на їхньому полі. Але, на жаль, ми цього не зробили.

— Чиєї провини було більше у двох пропущених м’ячах?
— Голи — наслідок наших помилок. А кого конкретно, чи команди в цілому, ми розберемо потім, аби надалі таких огріхів не допускати.

— Мабуть, попередня поразка ворсклянам позначилася на нас­троях колективу?
— Виходить, що позначилася, адже програли тепер і в Донецьку. Вийшло, що отримали два «бублики» поспіль. Але життя на цьому не закінчується. Усі думки вже зосереджені на наступній грі з київським «Арсеналом» у Луганську. Сподіваюся, в майбутній зустрічі реабілітуємося перед нашими вболівальниками.

— «Зоря» перемагає «Дніпро», грає внічию з «Металістом», і потім втрачає очки в матчах із середняками. Чому колектив грає з такою амплітудою?
— Не можу сказати, що в «Зорі» нині якийсь спад, адже малюнок гри є, й ми демонструємо якісний футбол. В останніх двох іграх нам банально не пощастило.

— Жельку, як досвідчений гравець, чи даєте поради молоді?
— Коли це необхідно. Підказую хлопцям якісь речі на тренуваннях і під час гри. Мені приємно допомогти гравцям, які хочуть добитися у футболі висот, усотують кожне слово, щоби прогресувати.

— Недавно вперше за всю історію луганського футболу в збірній України в грі з Ізраїлем дебютував півзахисник «Зорі» Дмитро Хомченовський. Які напуття він отримав од партнерів?
— Звичайно, всі ми раді, що Хомченовського запросили до збірної України. Він це заслужив, адже самовіддано працює й останнім часом дуже добре грає. Я привітав Діму, побажав йому успіху і сподіваюся, що і в наступних матчах його викликатимуть до збірної.

— Яку мету нинішнього сезону поставлено перед «Зорею»?
— Якомога вище піднятися в турнірній таблиці. Минулого сезону ми фінішували десятими. Цього чемпіонату нікого такий результат не задовольнить. Команда повинна значно покращити цей показник.

— Про єврокубки не йдеться?
— Якщо з’явиться шанс завоювати путівку в Лігу Європи, постараємося його використати.

«Український футбол»




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн