Главная > Новости > Свисток по-украински. Судейский анализ матча “Заря” – “Металлург” Д.

Свисток по-украински. Судейский анализ матча “Заря” – “Металлург” Д.

25 марта 2014

РОМАНОВОчередной тур украинского первенства среди элитных команд подарил новые судейские скандалы. Иными словами, почву для анализа экспертам www.ua-football.com, бывшим арбитрам ФИФА Мирославу Ступару и Сергею Шебеку их коллеги по ремеслу предоставили немалую.

«Зоря» — «Металург» Д — 0:4. Суддя – Віталій Романов (Дніпропетровськ)

15-та секунда. Оборонець «Зорі» Нікола Іґнатьєвіч довгим закиданням зі своєї половини поля міг по своєму лівому флангу вивести віч-на-віч з воротарем гостей Олександром Бандурою Янніка Болі. Не вийшло, бо в середині поля м’яч рукою зупинив бек «Металурга» Василь Прийма. На думку рефері, цей фол тягнув лише на жовту картку.

Мирослав Ступар: Романов ще не увійшов у гру і не був готовим до сприйняття такої ситуації. Попередження – то надто м’яке покарання за навмисну гру рукою і зрив чистого виходу один на один з воротарем.

Сергій Шебек: Романов міг увійти в історію, показавши найшвидшу в історії українських чемпіонатів червону картку. Прийма по-волейбольному, рукою зірвав чистий вихід один на один. Це – беззаперечний фол останньої надії, який арбітр мав карати вилученням. Не знаю, чому Романов обмежився попередженням. Думаю, арбітр ще не включився у гру чи не ризикнув залишити одну з команд в меншості на стартових секундах. Хоча це було б справедливо. Навряд чи б «Металург», граючи всі 90 хвилин в меншості, переміг 4:0.

19-та хвилина. Хавбек луганчан Олександр Грицай у середині поля жорстко, прямою ногою вдарив у коліно Амаду Мутарі. Суддя показав Олександрові червону картку.

Мирослав Ступар: Вилучення абсолютно виправдане. Грицай грав грубо, з метою нанести супернику травму. Вчини Романов так само рішуче в епізоді на першій хвилині, його роботу можна було б оцінювати позитивно. В цій же ситуації, коли не отримав вилучення Прийма і залишив поле на 19-й хвилині Грицай, події на полі, не виключено, отримали протилежний розвиток.

Сергій Шебек: У цій ситуації арбітр розібрався вірно і без роздумів вилучив Грицая за грубий фол. Хоча півоборонець «Зорі» Джаба Ліпартія справедливо дорікнув Романову, мовляв, чому той не був таким принциповим у моменті, коли Прийма грав рукою.




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн