Главная > Новости > Григорій Ярмаш: «Везіння потрібно заслужити»

Григорій Ярмаш: «Везіння потрібно заслужити»

9 ноября 2013

ЯрмашОдин з тріумфаторів минулого тижня у складі «Зорі» Григорій Ярмаш давно вже поринув думками у наступну зустріч − проти «Таврії».

− Григорію, що для тебе і твоїх партнерів значить перемога над «Динамо»?
− Будь-яка перемога тішить. Але виграти у гранда, який стоїть в одному ряду з «Шахтарем», «Дніпром» і «Металістом», удвічі більш приємно. А якщо судити з того, що «Зоря» не могла здолати «Динамо» 21 рік і ніколи киянам не забивала більше одного м’яча за матч, то можна стверджувати, що це була насправді історична подія.

− Відчуваєте себе героями?
− Ейфорії немає. Справа у тому, що досить багато таких, як ми, добротних середняків, які у той чи інший момент знаходять підхід, як перемогти представника лідируючої групи. Про справжній рівень команди більше скаже наша наступна гра. Ніяк не можна навіть припустити, що там буде легше. Навпаки: потрібно удвічі або утричі вийти більш сконцентрованим. Тоді вдасться повторити результат.

− Як зреагував на заяву Олега Блохіна, що «Зоря» нічого не створила?
− З мого боку неетично буде коментувати висловлювання наставника іншої команди. У нього одне бачення ситуації, у когось інше. Можу лише сказати, що ми цілеспрямовано готувались до цієї зустрічі. Дійсно, нам десь пощастило, в інших епізодах киянам не вдалось матеріалізувати власні моменти. Але везіння потрібно заслужити.

− У цьому сезоні ви вже не вперше відбираєте очки у лідерів…
− Я не виокремлював би ту чи іншу зустріч. Варто дивитись на нинішній сезон у комплексі. Ми маємо велике бажання на такому рівні проводити поєдинки з будь-яким суперником. Команда робить висновки з колишніх невдач, поразок. Після минулого сезону Юрій Миколайович Вернидуб багато що разом з нами обміркував, доніс до нашої свідомості. Як наслідок, кращі показники у турнірній таблиці.

− Чого очікувати від «Таврії» — вашого наступного опонента?
− Усі прекрасно бачили результати минулого туру. Мало хто очікував, що сімферопольці здолають у гостях «Іллічівець». У них, по суті, іншого виходу і немає: лише божевільна самовіддача. Так буде і у суботу. Причому з обох сторін. Ми знову граємо вдома, і наші вболівальники нас не зрозуміють, якщо побачать від улюбленої команди інший футбол. Про результат я не можу казати − його гарантувати ніхто не у силі. А от зусилля будуть такі ж.

− Розпочинається друге коло… З «Таврією» ви вже грали у липні. Суперник змінився?
− Звичайно, на 100 відсотків. Я кажу не про склад (тут кримчани не мали можливості доукомплектуватись), а саме про гру. Хто б що не казав про Янніса Хрістопулоса, але його робота починає приносити плоди. Тактика і стратегія стали зрозумілі футболістам, адже влітку звикнути до них не було часу, і саме зараз вже даються взнаки.

− Перед попередньою грою у «Зорі» існували певні кадрові проблеми. Як із цим зараз?
− Усі, окрім дискваліфікованих Олександра Грицая та Янніка Болі, готуються до чергового туру. Кожен налаштовується на чергову зустріч і очікує тренерського вибору щодо стартового складу.

www.fpl.ua




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн