Главная > Новости > Олександр КАРАВАЄВ: «Відсотків на 95 був упевнений у нашій перемозі»

Олександр КАРАВАЄВ: «Відсотків на 95 був упевнений у нашій перемозі»

11 декабря 2014

КараваевПівзахисник «Зорі» розповів про перемогу над «Дніпром», пояснив, чому розпочав поєдинок з лави запасних і як проводитиме відпустку

— Олександре, матч із «Дніп­ром» ви розпочали в резерві, однак по перерві таки вийшли на поле й узяли активну участь у другому забитому м’ячі. Розкажіть, чому Юрій Вернидуб вирішив залишити вас у запасі?
— Таким було рішення тренера, мабуть, вдався до ротації. Тим паче, Петряк недавно тільки видужав, отож потребував ігрової практики. Конкуренція в півзахисті в нас дуже серйозна, тож немає нічого дивного, що мене залишили в резерві. Окрім того, поєдинок із «Дніпром» складався таким чином, що потрібно було оживити гру, підсилити атаку. Власне, вийшло доволі непогано: Ваня отримав ігрову практику та я дещо відпочив, адже практично ввесь сезон відіграв без замін.

— Напередодні матчу з «біло-синьо-блакитними» «Зоря» програвала в двох матчах поспіль. Така невтішна серія психологічно якось тиснула на команду?
— Так, дуже тяжіла відповідальність за результат. Ми програли «Ворсклі» та «Металісту», а це прямі конкуренти за місця в зоні Ліги Європи. Психологічно це боляче вдарило по нашій команді, амбіціях, самолюбству. Отож у матчі з дніпропетровцями хотіли довести, найперше, самим собі, що ми чогось варті, й ті поразки були лише невеличким спадом. Зрештою, неймовірне бажання та самовіддача допомогли нам реабілітуватися й здобути таку важливу в усіх аспектах перемогу. Тепер і на відпочинок можна йти з відчуттям виконаного обов’язку.

— Коли відчули, що три очки від «Зорі» нікуди не подінуться, адже інтрига трималася до останньої хвилини?
— Насправді, в мене таке відчуття з’явилося на початку другої сорокап’ятихвилинки. Саме в другій половині наша команда стала діяти розкутіше, самовіддано, почала створювати голеві моменти. А коли забили м’яч, чудово розігравши комбінацію, моя впевненість лише підсилилася. Гадаю, якщо вимірювати у відсот­ковому еквіваленті, то відсот­ків на 95 був упевнений у нашій перемозі.

— У епізоді з другим забитим м’ячем ви вискочили на рандеву з голкіпером «Дніп­ра», обіграли Бойка, однак самі бити не стали, а віддали точну передачу на Будківського. На Пилипа віддавали навмання чи все ж бачили партнера?
— Коли прокинув м’яч повз воротаря, зрозумів, що сам забити не зможу, адже перебував під дуже гострим кутом, отож вирішив віддати передачу. Підняв голову, побачив, що там двоє наших набігає, й у дотик віддав передачу. Пилип прийняв, пробив, але влучив у захисника, й м’яч знову відскочив до Будківського. Після чого наш форвард віддав на Сегбефію, й той уже ударом у порожні ворота подвоїв перевагу.

— Що після матчу говорив хлопцям Вернидуб?
— Він був дуже задоволений як командними діями, так і колективом у цілому. Привітав команду із звитягою та закінченням першої частини чемпіонату, побажав усім приємно провести відпочинок.

— Наскільки зрозуміло, після зустрічі з дніпропетровцями футболісти «Зорі» пішли у відпустку?
— Так, уже всі роз’їхалися по домівках. У клубі практично нікого не залишилося.

— Уже розпланували, як відпочиватимете?
— Хочу побути вдома з рідними та близькими. Поїду до своїх батьків, батьків дружини. Насправді, намагатимуся якомога більше часу провести із сім’єю.

— А як же вояж до теплих країв? Чи ви не прихильник такого відпочинку?
— Люблю сонце та пісочні пляжі. Гадаю, без цього не обійдеться, десь на тиждень разом із дружиною маємо вирватися, нормально відпочити.

«Украинский футбол»




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн