Главная > Новости > Александр Караваев: Очень хочется остаться в «Заре»

Александр Караваев: Очень хочется остаться в «Заре»

4 июня 2015

КараваевВингер «Зари» поделился впечатлениями от совместной репетиции с «Ворсклой» в Лигу Европы

— Раді, що посіли четверту сходинку, — зазначив Олександр. — Тим паче, після того, як відчули рівень євротурніру: тепер щороку хочеться виступати на континентальних змаганнях. Це не­бувалий досвід і надзвичайні емоції.

— Перед матчем стало відомо, що команди, що посядуть четверте й п’яте місця, розпочинатимуть кваліфікацію до ЛЄ з однакової стадії — третього раунду. У чому знаходили мотивацію напередодні поєдинку?
— Очевидно, що хотіли втримати нинішню позицію, бо четверте місце — зразу за призерами. Уважаю, що такий результат — престижне досягнення.

— Чи відчувався кадровий дефіцит, зважаючи на те, що зразу троє гравців півзахисту пропускали тур через дискваліфікацію (Малишев, Малиновський і Чайковський)?
— Ні, позаяк на їхніх позиціях — дуже серйозна конкуренція: на місце претендують навіть не два, а три виконавці. Відтак шанс отримали хлопці, котрі рідше виходять на поле. Проте, на мою думку, вони щоразу надійно підмінюють травмованих або дискваліфікованих. Отож у «Зорі» є потрібний набір гравців, аби, попри все, гідно виступати.

— Чи було бажання реваншуватися за результат першого кола, коли «Ворскла» перемогла — 2:0?
— Авжеж! Та зустріч проходила в рівній боротьбі. Утім, під завісу тайму пропустили курйозний автогол, після якого команда знітилася. Було складно переломити хід поєдинку в Полтаві. Відтак удома, безумовно, хотіли взяти реванш.

— Після першого тайму луганці вели в рахунку. Після вашої подачі з правого флангу та скидки головою Любеновичем Будківський з очевидного офсайду забив м’яч…
— Коли перебуваєш у грі, особ­ливо не звертаєш на це уваги. Хоча для мене було теж помітно, що в момент моєї передачі на Любеновича Пилип був ближчим до воріт. Однак потім я чітко не бачив, чи Будківський перебував у положенні поза грою. У мене були двозначні відчуття, бо не був упевнений, чи все відбулося в межах правил. Далі я подивився на бокового арбітра, котрий не підняв прапорець. Не відкидаю можливості, що він не встежив за моментом. Зрештою, талан був на нашому боці.

— На початку другої частини зустрічі був неприємний інцидент: Даллку розбив вам голову, а Будківський, який вступився за вас, отримав друге попередження й залишив поле…
— Більше того, впродовж матчу регулярно відбувалися провокації. Відтак замість гри було більше боротьби. Не розумію рішення рефері: я грав у м’яч, а Даллку мені «заїхав» ліктем у голову. Я показую закривавлену руку, бо голова розбита, а суддя каже: «Давай, грай». Було дуже неприємно, тим паче арбітр перебував од нас на відстані трьох метрів. Уважаю, що це — неприпустимо.

— Як, до речі, зараз почуваєтеся? Що кажуть лікарі?
— Усе добре. Швів не накладали. Просто розсічення шкіри.

— На вашу думку, саме вилучення дозволило полтавцям перехопити ініціативу, а згодом і встановити статус-кво?
— Так. Мене якраз замінили, а хлопці розповідали, що гра в меншості повністю проходила на нашій половині. Коли зміг стежити за матчем, уже були рівні склади і шанси на успіх.

— Про що подумали, коли Шиндер також залишив своїх партнерів удесятьох?
— Я зразу подивився на таб­ло: хто відзначався? Цікавий день видався: хто забив, отримував червону картку. Як на мене, це був наслідок напруженого протистояння та того, що суддя не вписався у стиль поєдинку.

— Як відсвяткуєте клубний рекорд — четверте місце? Чи не обіцяли, до слова, підвищені преміальні за такий підсумок чемпіонату?
— Зразу після двобою Юрій Вернидуб зібрав колектив у ресторані, де відсвяткували здобутий результат і згадали всі перипетії пережитого сезону. Щодо преміальних нам іще нічого не говорили.

— А яка взагалі нині фінансова ситуація в «Зорі»?
— Коли більшість ФК переживають схожі проблеми, з розумінням ставишся до затримок. Очевидно, що клубу складно ліквідувати всі заборгованості, втім, найголовніше — ми бачимо, що керівництво намагається вирішити це питання та поступово виплачує кревні.

— Незабаром у низки гравців (Будківського, Малиновського, Малишева, Тотовицького та у вас) завершується орендний договір із луганським ФК. Уже відомо, де ви розпочнете сезон?
— У мене орендний контракт до 30 червня. Зараз відпочиваю, а після 15 червня відбудеться зустріч із керівниками «Шахтаря» та «Зорі». Поки конкретики мало, бо всі пішли у відпустку. Розмовляв із названими партнерами, вони казали, що в них усе відбуватиметься за аналогічним сценарієм. Бажання? Дуже хочеться залишитися після здобуття таких результатів. Тим паче, впродовж останнього року наш колектив дуже згуртувався, ми стали сім’єю.

ukrfootball.ua




Комментирование отключено.



Луганский рейтинг Rambler's Top100 Украина онлайн